Slaný koláč na s tofu
½ kg balíček lístkového cesta, ¼ kg lahôdkového alebo údeného tofu, 1 hlávka karfiolu, 1 hlávka brokolice, 3 väčšie tvrdé paradajky, 3 PL oleja, 2 cibule, soľ, čierne mleté korenie, trochu vegety a čerstvého posekaného oregana, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, 1 kocka zeleninového bujónu, 2 PL jemnej strúhanky, 1 dl mlieka, 3 vajcia, štipka rasce
Ako na to:Karfiol očistite, rozoberte alebo aj pokrájame na malé ružičky, takisto brokolicu a umyte. Vodu dajte variť s kockou bujónu, vhoďte do nej najprv karfiol, potom brokolicu, povarte do polomäkka, vyberte a nechajte vychladnúť. Cibuľu očistite, pokrájajte na kolieska a opražte na horúcom oleji spolu s tofu pokrájaným na drobné kocky. Cesto rozvaľkajte na veľkosť plechu, preneste ho pomocou valčeka, okraje by mali prečnievať, a zľahka posypte strúhankou. Najprv rozložte opraženú cibuľu s tofu, potom paradajky pokrájané na štvrtky striedavo s ružičkami karfiolu a brokolice. 2 vajcia a bielok rozšľahajte s mliekom, posoľte, okoreňte, ochuťte vegetou, posekanými bylinkami a rovnomerne polejete zeleninovú plnku. Prečnievajúce okraje úhľadne zahnite dovnútra, potrite zvyšným žĺtkom rozšľahaným so štipkou soli a 1 PL mlieka, posypte rascou, vložte do vyhriatej rúry a upečte dozlatista. Rúru spočiatku neotvárajte, inak by cesto nenaskočilo. Koláč podávajte ešte teplý.