Košíčky plnené pečeňovým krémom
14 PL hladkej múky, 150 g tuku, 2 žĺtky, ½ ČL kypriaceho prášku, soľ, , Pečeňový krém:, 300 g hydinovej pečene, 4 PL masla, cibuľa, ½ ČL citrónovej šťavy, ½ ČL tymianu, 4 cl portského, 2 väčšie tehličky syra lučina, 1 ČL citrónovej šťavy, ½ ČL mletého čierneho korenia, soľ
Ako na to:Múku so soľou a kypriacim práškom preosejte, pridajte žĺtky, tuk a zamieste hladké cesto. Odložte na 30 min. do chladu.
Potom ho premieste, vyvaľkajte, vykrojte kolieska, ktorými vysteľte pomúčené formičky na košíčky. Pečte 20-25 min. pri 180 °C. Vyklopte, vychladnuté naplňte pečeňovým krémom a odložte na 30 min. do chladničky. Ihneď podávajte.
Pečeňový krém: Pečeň umyte, odstráňte tuk, šľachy a žilky, orestujte na masle. Pridajte nadrobno pokrájanú cibuľu, tymian, portské a duste 5-7 min. Rozmixujte, prepasírujte cez jemné sitko. Zapracujte vymiešaný syr. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.