Medovníčky - hneď mäkké

Potrebujeme:

50 g masla, 550 g hladkej múky, 300 g praškového cukru, 3 PL medu, 1 ČL kakaa (ja nadávam vôbec), 1 PL rumu, 1 ČL sódy bikarbóny (zarovnaná), ½ bal. kypriaceho prášku do perníka, 3 vajcia, , Poleva:, 150 g práškového cukru, 1 bielok, 1 PL octu, , Na potretie:, 1 vajce, 1 PL vody

Ako na to:

Zo všetkých surovín vypracujte tuhé cesto a nechajte ho min. 2 dni (čím dlhšie stojí, tým budú lepšie) odležať v chlade. Potom cesto rozvaľkajte na plát hrubý 3 mm a povykrajujeme z neho formičkami rôzne tvary. Dajte ich do vyhriatej rúry 150-180 °C a pečte 15 min.

Poleva:
Cukor, bielok a ocot vymiešajte na hladkú hmotu.

Upečené medovníky hneď po vytiahnutí z rúry potrite zmesou – vajce a vody. Sú lesklejšie a lepšie na nich drží pleva. Zdobte až vychladnuté.
Uskladňujte v papierovej krabici.

TIP: Jedna rada, ktorú som sa dočítala v časopisoch: Ak sú medovníčky tvrdé a nechcú zmäknúť, treba dať do krabice prekrojené jabĺčko.

04.02.2007

Podobné recepty