Šunkové voňavé kurča
1 kurča, maslo (olej), 200 g šunky, 1 väčšiu cibuľu, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 ČL podrvenej bazalky, voda, 2 dl smotany, 50 g strúhaného syra, múka, soľ
Ako na to:Kurča pokrájajte, osoľte, obaľte v múke a rýchlo vysmažte v horúcom masle alebo oleji. Vložte do hlbokej ohňovzdornej nádoby. V tuku vysmažte šunku pokrájanú na pásiky a položte na kurča. Na zvyšnom tuku nakoniec vysmažte postrúhanú cibuľu, pridajte paradajkový pretlak, bazalku. Rozrieďte malým množstvom vody a nalejte na kurča, duste namäkko pod pokrývkou. Keď je hotové, zamiešajte smotanu a strúhaný syr, prilejte k omáčke na kurčati a znovu povarte. Servírujte obložené ryžou a šalátom.