Medovníkový koláč
350 g hladkej múky, 250 g medu, 1 dl oleja, 125 g práškového cukru, ½ prášku do pečiva, 125 g vlašských orechov, 1 ČL mletej škorice, 2 klinčeky, 2 vajcia, 100 g olúpaných mandlí, 25 g kandizovaných čerešní
Ako na to:Med, olej a cukor priveďte do varu a nechajte vychladnúť. Na dosku preosejte múku, pridajte prášok do pečiva, škoricu, zomleté klinčeky a orechy, premiešajte, pridajte vajcia, vychladnutú medovú zmes a vypracujte hladké cesto, ktoré prikryte a nechajte asi 1 hod. postáť. Potom cesto rozvaľkajte a dajte na vymastený plech. Ostrým nožom urobte do cesta zárezy 5 x 5 cm. Každý štvorec vyzdobte mandľami a čerešňami. Pečte vo vyhriatej rúre 25 min.