Veľkonočné medovníky

Potrebujeme:

Cesto:, ½ kg hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku do medovníka, 1 ČL sódy bikarbóny, 150 g práškového cukru, 100 g medu, 50 g masla, 1 vajce, 1 žĺtok, škorica, mletý klinček, , Poleva:, 1 bielok, 150 g práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy

Ako na to:

Na dosku preosejte múku, pridajte kypriaci prášok, sódu bikarbónu, práškový cukor, med, zmäknuté maslo, vajce, žĺtok, škoricu, klinček. Zo surovín vypracujte vláčne cesto, ktoré na 12 hodín odložte na chladné miesto. Potom na pomúčenej doske cesto rozvaľkajte na tenký plát, formičkami vykrajujte rozličné tvary a uložte ich na vymastený plech. Vložte do vyhriatej rúry a upečte. Vychladnuté medovníky ozdobte polevou.

Poleva: Z bielka, práškového cukru a citrónovej šťavy vyšľahajte hustú polevu.

29.03.2007

Podobné recepty