Medovníkový stromček
Cesto: ½ kg hladkej múky, 2 vajcia, 125 g tuku, 125 g medu, 190 g práškového cukru, 1 ČL jedlej sódy, 1 ČL mletej škorice, hrozienka, 4 postrúhané klinčeky, , Poleva:, bielok, ½ ČL citrónovej šťavy, 1 ČL solamylu, 30 g cukrových perličiek, , 5 jabĺk, 5 tortových sviečok
Ako na to:Cesto: Zo všetkých surovín zamieste hladké cesto a odložte na 24 hod. do chladničky.
Vyberte a nechajte 2-3 hod. odpočinúť. Vyvaľkajte na hrúbku ½ cm. Vykrojte formičkou 5x5 rôznych veľkostí. Pečte pri 180 °C do ružova.
Vyberte z rúry a hneď urobte špajdľou v strede dierku. Vychladnuté ozdobte lesklou polevou vymiešanou z uvedených surovín a posypte cukrovými perličkami.
Do jabĺčok zapichnite špajdle, nastoknite hviezdičky od najväčšej veľkosti po najmenšiu, oddeľujte ich 2-3 hrozienkami. Na vrchnú hviezdičku prilepte polevou tortovú sviečku
TIP: Z cesta môžete vyrobiť aj iné tvary, vašej fantázii sa medze nekladú.