Medové ježe

Potrebujeme:

2, 5 dl mlieka, 300 g práškového cukru, 60 g tuku, 4 PL medu, 2 vajcia, ½ kg hrubej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, , Punč a posýpka:, ½ kg kryštálového cukru, trocha vody, 200 g tuku, 100 g kakaa, 2 dl rumu, , na obaľovanie ½ kg kokosu

Ako na to:

V mlieku rozpustite cukor, tuk a med. Vylejte do múky s práškom do pečiva a vymiešajte cesto. Dajte na vymastený a múkou vysypaný plech a upečte. Z prísad na punč (okrem rumu) uvarte sirup, potom pridajte rum.
Vychladnutý koláč pokrájajte na obdĺžniky, ktoré postupne namáčajte v punči a obaľujte v kokose. Kokos použite po častiach, aby sa pri obaľovaní celý nezafarbil punčom.

16.09.2006

Podobné recepty