Marlenka

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky, 2 čerstvé veľké vajcia, 2 PL medu, 2 PL jedlej sódy na pečenie, 200 g jemného kryštálového cukru, 1/2 kg kondenzovaného mlieka, 1/2 kg krémového masla, 100 g Heru, 50 g vlašských orechov na sucho opražených a na hrubo posekaných (nemusia byť)

Ako na to:

Heru s cukrom, vajcami a medom dobre vyšľahajte. Postavte na mierny oheň a pomaly zohrievajte. Pridajte sódu a toľko múky, aby vzniklo vláčne, nie príliš tuhé cesto, ktoré rozdeľte na 12-13 dielov. Vyvaľkajte ich na okrúhle, rovnako veľké pláty a postupne ich upečte.
Krém: Maslo vyšľahajte s kondenzovaným mliekom na hladkú hmotu. Krémom potrite upečené pláty cesta (okrem jedného) a poukladajte ich na seba. Nepotretý plát rozdrobte, zmiešajte s orechmi a zmesou posypte krémom potretý povrch torty.
Tortu odložte na chladné miesto (nie do chladničky) na 7-8 hodín, potom nakrájajte a podávajte.

20.03.2008

Podobné recepty