Marinované cukety
4 stredne veľké cukety, 1 malá chilli paprička, 2 strúčiky cesnaku, 100 ml olivového oleja, 100 g múky, 100 ml octu, 100 ml mäsového vývaru, šťava z 2 citrónov, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, trocha cukru, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Cukety očistite, umyte a nakrájajte na tenké plátky. Pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte postáť asi 10 min. Obaľte múkou a opečte v rozpálenom olivovom oleji. Dajte do formy. Vo zvyšnom oleji opražte cesnak, ktorý ste rozotreli so soľou. Prilejte ocot a mäsový vývar, pridajte nadrobno nakrájanú chilli papričku, ochuťte cukrom a okoreňte. Nalejte na plátky cukiet a posypte petržlenovou vňaťou. Zakryte a dajte na noc do chladničky.
Podávajte s čerstvým sendvičom ako studené predjedlo.