Mramorové mäso
½ kg bravčového mäsa, 2 PL oleja, 100 ml mlieka, 4 vajcia, 4 PL hrubej múky, soľ, mleté čierne korenie, 1 červená paprika, 2 sterilizované uhorky, 2 predvarené mrkvy, 100 g strúhaného tvrdého syra
Ako na to:Bravčové mäso nakrájajte na rezne, naklepte, posoľte a okoreňte z oboch strán. Nechajte odstáť v chlade asi 30 min. Dva rezne odložte bokom a ostatné vložte na dno vymastenej misy na pečenie. Na ne nasypte na hrubšie pásiky nakrájanú červenú papriku, mrkvu a uhorku. Mlieko zmiešajte s vajciami, múkou, so soľou, s mletým čiernym korením a so strúhaným syrom a nalejte do formy. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C. Po 30 min. pridajte do formy zostávajúce dva pláty mäsa a ešte asi 30 min. pečte. Po upečení nechajte vychladnúť. Opatrne vyklopte a nakrájajte.