Lososové predjedlo
50 g údeného lososa, 1 PL červeného kaviáru, 4 bobule bieleho hrozna, 4 bobule modrého hrozna, 2 špáradlá, 1 mesiačik limetky (citróna), 1 - 2 šalátové listy, kôpor, 1 - 2 biele sendviče, maslo, 1 biely jogurt, 1 ČL korenia Gyros, 1 ČL karí korenia, 4 PL tatárskej omáčky, 4 - 5 strúčikov cesnaku, , Kôprový dresing:, 1 biely jogurt, 1 ČL korenia Gyros, 1 ČL karí korenia, 4 PL tatárskej omáčky, 4 - 5 strúčikov cesnaku, jemne nasekaný mladý kôpor
Ako na to:Na menší tanier naaranžujte na šalátový list lososa, kaviár, 2 hroznové špízy (striedavo napichujte na špáradlá 2 a 2 bobuľky modrého a bieleho hrozna), mesiačik limetky (citrón), môžete priložiť kúsok masla. Polejte dressingom a dozdobte vetvičkou sviežeho kôpru.
Kôprový dresing: si pripravte niekoľko hodín vopred, zmiešaním všetkých surovín.
Ako prílohu podávajte opečený biely sendvič.