KURA ČAP ČAI
kuracie prsia, šampiňóny, mrkva (čerstvá alebo mrazená – ak je zelenina mrazená, prelejeme ju horúcou vodou), karfiol, pór, sladká a slaná sójová omáčka, kukurica, maizena, olej, korenie, soľ
Ako na to:Do väčšieho kastróla dáme olej asi do pol centimetra. Pridáme očistený posekaný cesnak, ktorý na horúcom oleji opražíme. Pridáme stehná a tiež na horúcom oleji ich opečieme z oboch strán, pričom kosťovú časť otočíme hore. Stíšime na stredný oheň, pridáme sójovú omáčku a vodu tak, aby ňou boli stehná zakryté. Varíme asi 15 min., zakryjeme a dáme na mierny oheň dusiť na 1 hodinu. Po hodine odkryjeme a necháme vodu pomaly vypariť asi pol hodiny. Pred koncom pridáme dve polievkové lyžice octu, tým nám šťava trošku zhustne a odstavíme ich. Množstvo šťavy by malo byt asi do polovice stehien. Podávame s ryžou a ľubovoľnou zeleninou. Stehna by mali samé odpadávať od kosti. Pozor tento recept je navykovy !!!