UKRAJINSKÉ KAČACIE RAGÚ
1 kg kačice, soľ, 400 g cibule, 60 g rajčiakového pretlaku, 60 g masla, 1 dl bieleho vína, citrónová šťava, zelená petržlenová vňať, pažítka
Ako na to:Mäso trochu naklepte, narežte a okoreňte. Cibuľu nakrájajte na plátky a opekajte s mandľovými lupienkami, posoľte. Rezne opečte a vyberte. Do výpeku pridajte smotanu a poduste. Osoľte, okoreňte a rezne potrite teplou cibuľovou zmesou. Whisky zapáľte a vylejte na mäso. Po zhasnutí plamienkov, pridajte smotanovú omáčku a zohrejte. Podávajte s varenými zemiakmi.Mäso trochu naklepte, narežte a okoreňte. Cibuľu nakrájajte na plátky a opekajte s mandľovými lupienkami, posoľte. Rezne opečte a vyberte. Do výpeku pridajte smotanu a poduste. Osoľte, okoreňte a rezne potrite teplou cibuľovou zmesou. Whisky zapáľte a vylejte na mäso. Po zhasnutí plamienkov, pridajte smotanovú omáčku a zohrejte. Podávajte s varenými zemiakmi.