JAPONSKÉ KURČA
2 petržleny, 2 mrkvy, olej, 2 póry, 1 upečené kurča, mäsový vývar, soľ, 1 lyžica tekutého polievkového korenia
Ako na to:Očistenú kačicu osoľte a prešpikujte prúžkami slaniny. Na kačacej masti doružova opražte pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu, pridajte všetky koreniny, očistenú citrónovú kôru, trocha mäsového vývaru a ocot. Do tohto základu vložte pripravenú kačicu a prikrytú duste v rúre do mäkka. Počas dusenia podlievajte polievkou, alebo horúcou vodou. Kačicu vyberte zo šťavy a odložte na teplé miesto. Z múky, masti a cukru pripravte červenú zápražku, rozrieďte je precedenou a pretretou šťavou z kačice a podľa potreby ešte aj polievkou. Nakoniec omáčku okyslite citrónovou šťavou, prilejte červené víno a ešte trocha povarte. Kačicu môžete pred podávaním rozdeliť na menšie porcie a šťavu nalejte do omáčnika. Podávajte s dusenou červenou kapustou a vyprážanými zemiakovými kroketami.