KUNG-PAOKUNG-PAO

Potrebujeme:

½ kg kuracieho mäsa (prsia, príp. vykostené tmavé mäso), 2-3 hrste arašidov (alebo posekaných mandlí), ½ lyžičky soli, 1 lyžička ml. čierneho korenia, ½ lyžičky ml. zázvoru, ½ lyžičky glutasolu (nemusí byť), 2-3 lyžice solamylu, cca dcl sójovej omáčky, olej, 1 malá chili paprička alebo 1 strúčik cesnaku – podľa chuti

Ako na to:

Kuracie prsia nakrájame na hrubšie rezance a dáme do misky. Zalejeme rozšľahaným vajcom, pridáme 1 polievkovú lyžicu solamylu a premiešame. Necháme postáť v chladničke, najlepšie do druhého dňa. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme na kolieska nakrájaný pór, po chvíli kuracie mäso s marinádou. Necháme opražiť, aby sa mäsko obalilo trochu ako do cestíčka. Pridáme sójovú omáčku, soľ, karí korenie, príp. vegetu a dodusíme do mäkka. Podávame s dusenou ryžou.

18.01.2007

Podobné recepty