Kuracia pečeň na ražni
½ kg hydinovej pečene, 150 g šunky, 100 g šampiňónov (z konzervy), soľ, mleté čierne korenie, 60 g oleja, 2 veľké jablká, maslo na opekanie, 4 krajce bieleho chleba, petržlenová vňať
Ako na to:Umytú pečeň usušte a pokrájajte na kocky. Plátky šunky pokrájajte na štvrťky, hlavičky šampiňónov nechajte odkvapkať na sitku. Všetko striedavo napichujte na ihly, osoľte, okoreňte a pečte 5 min. na horúcom oleji. Olúpané jablká, z ktorých odstráňte jadrá, pokrájajte na kocky veľké asi 1 cm, opečte na horúcom oleji spolu s kockami bieleho chleba do zlatista. Na zohriatú misu položte ihly, obložte ich chlebom a jablkami a ozdobte petržlenovou vňaťou. Ako prílohy podávajte červenú repu, šalát so syrom a zemiaky.