Havajský šalát
200 g nasekaného ananásu, 2 vajcia uvarené natvrdo, 100 g garnátov z konzervy, 200 g uvareného zeleného hrášku, 75 g uvarenej ryže, 1 malá cibuľa, 100 ml olivového oleja, šťava z 2 citrónov, 1 ČL práškového cukru, nasekaná zelená petržlenová vňať, karí korenie, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Z oleja, citrónovej šťavy, nasekanej cibule, soli, z mletého čierneho korenia a cukru si pripravte šalátovú omáčku, do ktorej zamiešajte nasekanú zelenú petržlenovú vňať a uvarené vajcia nasekané nadrobno. Do tejto zmesi postupne zamiešajte ananás nakrájaný nadrobno, podusené garnáty, vychladnutý predvarený zelený hrášok a uvarenú vychladnutú ryžu. Okoreňte karí korením, nechajte odležať asi 1 hod. a pred podávaním ešte dochuťte.