Grécky šalát

Potrebujeme:

250 g slaného ovčieho syra, 2 hlávky šalátu, 2 vajcia, 1 šalátová uhorka, 2 paradajky, 150 g tmavých olív, 150 g zelených olív, 2 cibule, štipka oregana, olej, ocot, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Vajcia uvarte natvrdo. Zlejte, prepláchnite studenou vodou, olúpte a nechajte odkvapkať. Uhorku umyte, olúpte a nastrúhajte na plátky. Paradajky umyte a nakrájajte na plátky. Cibuľu očistite. Jednu nakrájajte na rezance, druhú nadrobno. Zmiešajte olej, ocot, soľ, korenie a nadrobno nakrájanú cibuľu. Šalátové listy, uhorku, paradajky, cibuľové rezance a olivy rozložte na tanieri a posypte oreganom. Pridajte ovčí syr nakrájaný na kocky. Šalát prelejte marinádou a ozdobte strúhaným vajíčkom. Nakoniec pridajte pár kvapiek oleja.

24.08.2006

Podobné recepty