Talianska zmrzlina
Potrebujeme:
3 žĺtky, 1 vajce, ¼ l mlieka, ¼ l šľahačkovej smotany, 1 ČL maizeny, ¼ l ovocnej drene, 125 g cukru, balíček vanilkového cukru, 1 stužovač šľahačky
Ako na to:Na panvici vyšľahajte žĺtky, vajce, cukor, mlieko, ovocnú dreň a maizenu. Na miernom ohni za stáleho miešania priveďte do varu, hneď odstavte a za stáleho miešania nechajte vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte dotuha so stužovačom a vanilkovým cukrom a opatrne zamiešajte do studeného ovocného krému. Naplňte do vhodných formičiek a dajte zmraziť do mrazničky. Počas prvej hodiny ešte dvakrát premiešajte.
01.02.2007