Karamelový krém
2 vajcia, 2 žĺtky, ½ l mlieka, šľahačka, 3 PL vody, 90 g kryštálového cukru, 2 PL práškového cukru, trocha citrónovej kôry
Ako na to:Na panvicu dajte kryštálový cukor, zalejte ho vodou a citrónovou šťavou, a keď sa roztopí, zosilnite plameň, aby sa roztok varil a zhnedol. Takto pripravený karamel nalejte do väčšej formy alebo do niekoľkých malých formičiek a každou občas pohýbte tak, aby karamel pokryl aj steny formy.
Vajcia so žĺtkami a s práškovým cukrom rozšľahajte vidličkou, zalejte vriacim mliekom, dobre vyšľahajte a nalejte na karamel do formy. Formu postavte do nádoby s horúcou vodou (voda má siahať iba do polovice formy), prikryte vrchnákom alebo pomasteným papierom a v mierne vyhriatej rúre pečte asi 1 hodinu.
Dobre vychladnutý karamelový krém opatrne vyklopte na misu a ozdobte šľahačkou.