Ovocný krém
2 vajcia, 3 žĺtky, 50 g masla, ½ l mlieka, ½ kg bobuľovitého ovocia (maliny, ríbezle, černice), 100 g múky, 1 struk vanilky, 100 g cukru, trocha soli
Ako na to:Vanilku prekrojte po dĺžke napoly, dužinu vyškrabte, spolu so strukom dajte do mlieka a nechajte zovrieť. Vo väčšom hrnci vyšľahajte do peny žĺtky, vajcia, soľ a cukor (najlepšie je použiť elektrický šľahač). Postupne primiešajte múku a pomaly prilejte precedené horúce mlieko. Krém povarte za stáleho šľahania asi 3 min., odstavte z ohňa a primiešajte maslo. Krém nechajte vychladnúť, pričom ho viackrát premiešajte. Rozdeľte ho do sklených misiek alebo jednej veľkej misy a dajte schladiť. Ovocie očistite, umyte a podávajte s vychladnutým krémom.