Cestoviny s hlivou ustricovou
300 g cestovín (špirál), ½ kg hlivy ustricovej, 1 väčšia cibuľa, 2 PL oleja, 3 strúčiky cesnaku, 100 g syru eidam, petržlenová vňať, vegeta, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Nadrobno nakrájanú cibuľu speňte na oleji, pridajte očistenú, umytú a nakrájanú hlivu ustricovú a spolu duste, kým sa všetka tekutina neodparí. Potom pridajte prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, vegetu a najemno postrúhaný syr. Všetko spolu zmiešate.
Cestoviny uvarte podľa návodu v osolenej vode, sceďte ich a zľahka zmiešajte s hubami. Podávajte ozdobené posekanou petržlenovou vňaťou a syrom.
TIP: Ak chcete aby bol tento šalát ešte chutnejší, ak hliva dusíte spolu s červenou paprikou do mäkka. Potom pridajte na rezance pokrájanú mrkvu a pór, premiešajte a celé posypte postrúhaným syrom.