Krtkova torta
5 vajec, 5 lyžíc Hery, 6 lyžíc polohrubej. múky, 6 lyžíc cukru, 1 lyžica kakaa, 1/2 prášku do pečiva), 2 šľahačky, 2 stužovače šľahačky, 4 banány, nastrúhaná čokoláda na varenie
Ako na to:Bielka ušľaháme bielky dotuha. Potom ušľaháme žĺtky s cukrom do bielej peny. Pridáme rozpustenú heru.
V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao, pomaly prisypávame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec jemne vmiešame ušľahané bielka. Vlejeme do formy na tortu a pečieme pri 180 °C (skúška špajdľou).
Po vychladnutí vydlabame vnútro - necháme cca 1,5 cm okraj, hĺbka 2-3 cm (podľa výšky korpusu). Nakrájame banány a vyložíme nimi vnútro vydlabaného korpusu.
Ušľaháme šľahačku so stužovačom a nakoniec vmiešame nastrúhanú čokoládu. Šľahačku dáme na banány a vytvoríme kopček. Vydlabanú hmotu z korpusu rozdrobíme a nasypeme na šľahačkový kopček.