Osviežujúci tvarohovo - ananásový zákusok

Potrebujeme:

Cesto:, 5 vajec, ¼ kg kryštálového cukru, 100 ml oleja, 100 ml vody, ¼ kg polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, , Ananásová želatína:, 1 väčšia konzerva ananásu, 100 g kryštálového cukru, šťava z 1 citróna, 2 balíčky Zlatého klasu, , Tvarohový krém:, ½ kg tvarohu, 2 balíčky vanilkového cukru, 100 g kryštálového cukru, 1 kyslá smotana, 100 ml mlieka, 1 balíček mletej želatíny

Ako na to:

Cesto: Z bielkov a cukru vyšľahajte tuhý sneh. Postupne pridajte žĺtky, olej, vodu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a upečte.

Ananásová želatína: Kompótovú šťavu zlejte a doplňte vodou približne do 750 ml. Vmiešajte Zlaté klasy, oslaďte a ochuťte citrónovou šťavou. Za stáleho miešania uvarte hustú kašu, ktorú nechajte mierne vychladnúť.
Na vychladnuté cesto poukladajte pokrájaný ananás, ktorý zalejte vlažnou ananásovou želatínou. Nechajte stuhnúť.

Tvarohový krém: Tvaroh s kyslou smotanou, vanilkovým a kryštálovým cukrom dobre vymiešajte (alebo rozmixujte).
Želatínu vsypte do mlieka a nechajte napučať (5 - 10 min.). Vo vodnom kúpeli (max. 60 °C) ju zahrievajte až do úplného rozpustenia. Odstavte, pridajte 1/3 tvarohového krému, krátko prehrejte a zmiešajte so zvyškom krému. Zmes natrite na ananásovú vrstvu.
Zákusok nechajte stuhnúť na chladnom mieste, potom krájajte na rezy.

24.12.2006

Podobné recepty