Makový chlebíček
100 g pomletého maku, 125 ml mlieka, 60 g masla, 140 g práškového cukru, 3 vajcia, 30 g pomletých orechov, 10 g hrozienok, vanilkový cukor, 90 g hladkej múky, ½ balíčka kypriaceho prášku, čokoládová alebo citrónová poleva
Ako na to:Pomletý mak zalejte horúcim mliekom a nechajte vychladnúť. Maslo vymiešajte s práškovým cukrom. Postupne pridávajte žĺtky, vychladnutý mak, pomleté orechy, hrozienka, vanilkový cukor, preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.
Pripravené cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát. V horúcej rúre pečte asi 40 min.
Po vychladnutí chlebík polejte čokoládovou alebo citrónovou polevou.