Žĺtkové tyčinky
310 g masla, 310 g práškového cukru, 310 g vlašských orechov, 75 g hladkej múky, 75 g hrubej múky, 1 vanilínový cukor, 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry, 7 bielkov, , POLEVA:, 7 žĺtkov, 280 g práškového cukru, 1 PL rumu (môžete vynechať)
Ako na to:Maslo vymiešajte s ½ práškového cukru, pridajte vanilínový cukor, citrónovú kôru a pomleté vlašské orechy.
Z vaječných bielkov vyšľahajte sneh a vmiešajte doň druhú polovicu práškového cukru. Sneh postupne zľahka zapracujte spolu s múkou do maslovej zmesi.
Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a upečte v predhriatej rúre do ružova.
Žľtky spojte s cukrom a rumom (nešľahajte, len asi 30 sekúnd miešajte) a polevu čo najrýchlejšie vylejte na ešte horúce upečené cesto na plechu. Dohladka rozotrite po celej ploche. Po vychladnutí koláč krájajte na úhľadné, približne 6 cm dlhé tyčinky.
TIP: Na krájanie použite nôž namočený v horúcej vode, poleva sa nebude lámať.