Rezance s brokolicou a cesnakom

Potrebujeme:

200 g tenkých rezancov, 100 ml olivového oleja, 2 nasekané strúčiky cesnaku, ½ kg brokolice (1 hlávka), 1 ČL čerstvo pomletého čierneho korenia, 1 ČL štipľavej červenej papriky, strúhaný parmezán

Ako na to:

Vo veľkej nádobe opražte zľahka na oleji cesnak, pridajte čerstvo umytú brokolicu, nádobu zakryte a nechajte pri slabom ohreve 12-15 min. podusiť, aby brokolica zmäkla. Dávajte pozor, aby sa neodparila všetka kvapalina. Pridajte korenie a papriku. Jedlo si môžete takto predpripraviť a uchovať asi hodinu pri bežnej teplote. Uvarte rezance a odceďte ich. Potom pridajte rezance k brokolici a jedlo dôkladne premiešajte. Na stôl k jedlu priložte strúhaný syr a trocha červenej štipľavej papriky.

16.09.2006

Podobné recepty