Orechový veniec
300 g hladkej múky, 200 g hrubej múky, na hrot noža soli, 20 g droždia, 30 g cukru, 60 g masla, 2, 5 dcl mlieka, 2 žĺtky, , Náplň:, 100 g masla, škorica, práškový cukor, 150 - 200 g mletých vlašských orechov
Ako na to:Najprv si pripravte kvások, nechajte ho vykysnúť. Do misy vsypte preosiatu múku, cukor, soľ, roztopené maslo, žĺtky a s vlažným mliekom vypracujte cesto a kvások. Nechajte dobre vykysnúť a potom ho rozvaľkáme na plát, potrite rozpusteným, ale polotuhým maslom (aby sme ho mohli dobre natrieť v silnejšej vrstve). Cesto posypte zmesou orechov, cukru a škorice, zviňte uložte na plech, stočte do kruhu a po povrchu trochu narežte. Pečte najprv v horúcej rúre, potom plameň zmiernite, aby sa veniec dobre prepiekol aj vnútri. Hotový môžete potrieť citrónovou polevou.