Čína búrlivej mladosti
200 g bravčového karé, 200 g kuracích pŕs, 1 cibuľu, 2 zelené papriky, sójovú omáčku, zeler, olej, suché víno, worcester, tabasco alebo čili omáčku, 2 rajčiny, 2 hrste čiernych húb (judášove ucho), 1 hlávku cesnaku, 4 lyžičky solamylu, 3 lyžičky morskej soli.
Ako na to:Baklažány olúpeme, nakrájame na kocky, osolíme a necháme postáť, kým nepustia šťavu. Baklažány opláchneme vodou, necháme odkvapkať. Urestujeme na časti oleja. Zeler očistíme, pokrájame na rezance a uvaríme v osolenej vode. Na zvyšnom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, rajčiakový pretlak, osolíme, zriedime zeleninovým vývarom a uvaríme omáčku. Do hotovej pridáme baklažán, zeler, opláchnuté kapary, na kolieska nakrájané olivy, dochutíme cukrom a necháme prejsť varom.