Kysnutá slivková buchta

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky, 100 g Hery, 100 g cukru krupica, 100-150 ml mlieka, droždie
Posýpka: Hera, pol. múka, cukor múčka

Ako na to:

Do vlažného mlieka dáme rozpustiť droždie. Do múky nasypeme cukor a nakrájame po kúskoch Heru, pomaly vlievame mlieko s droždím. Všetko uhnetieme tak, aby sa nič neprilepovalo na varešku ani na misu. Necháme vykysnúť.
Potom všetko dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Navrch kladieme slivky a nakoniec posypeme posýpkou, ktorú sme urobili z Hery, cukru a múky.
Pečieme v stredne vyhriatej rúre do ružova. Posýpku pridávame až nakoniec, aby sa veľmi nespiekla, je to tak cca 10 minút pred dopečením.

09.10.2011

Podobné recepty