Mandľový pohár s tvarohom
250 g Ricotty, 2 vajcia, 2 lyžice jemného kryštálového cukru, 4 dcl mlieka, 2 lyžice škrobovej múčky, prášková cukor, 100 g ošúpaných mandlí
Ako na to:Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme Amaretto. Mascarpone vymiešame s cukrom a postupne vmiešame vaječný likér a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku (bez cukru a stužovača).
Do misy (najlepšie podlhovastá misa rozmerov 20 x 35 cm) poukladáme piškóty, ktoré polievame kávou, ak chceme aby bol zákusok skôr, piškóty do kávy namáčame. Potrieme krémom, potom znova piškóty a znova krém. Ak použijeme menšiu misku, máme tri vrstvy (ideálne sú len dve).
Vrch posypeme kakaom (bez cukru). Zákusok dáme minimálne na 5 hodín do chladničky.