Polievka s mäsovými knedľami (Bulharsko)

Potrebujeme:

1,5 l hovädzieho vývaru, 300 g mletého mäsa, 50 g mrkvy, 50 g ryže, 50 g zeleru, 50 g cibule, 50 g petržlenu, mleté čierne korenie, ocot, 250 g bieleho jogurtu, 2 vajcia, soľ, hladkú múku, čubricu (saturejka)

Ako na to:

Mleté mäso vymiešame s ryžou, soľou, korením a čubricou. Vytvarujeme guľky s priemerom asi 2 cm, ktoré obalíme v múke.
Na tuku speníme cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, cibuľu, petržlen, zeler a čubricu. Premiešame, pridáme mletú červenú papriku, znova premiešame a zalejeme vývarom. Privedieme do varu.
Do vriacej polievky vložíme knedle a 1 lyžicu ryže. Varíme asi 10 minút.
V miske vymiešame jogurt s múkou, soľou a vajciami. Z polievky odoberieme si 2 dcl vývaru, necháme mierne vychladnúť a zmiešame s pripravenou jogurtovou zmesou.
Jogurtovú zmes pomaly, za stáleho premiešavania vlejeme do polievky a krátko povaríme.

16.11.2009

Podobné recepty