Mäsové muffiny so salsou
Muffiny:, 425 g extra chudého mletého hovädzieho mäsa, 3 PL kukuričnej múky, 80 g cibule, 2 stredne veľké papriky (bez jadierok), 1 bielok, ½ ČL soli, olej, , Salsa:, 1 strúčik cesnaku, 1 čilli papriku (očistenú od jadierok), 3 ošúpané paradajky, štipka soli, mleté farebné korenie
Ako na to:Vo väčšej nádobe spracujte mleté mäso, múku, pokrájanú cibuľu, papriku pokrájanú na malé kúsky, bielok a soľ. 4 väčšie formičky na muffiny vytrite olejom. Dobre vymiešanú masu naplňte do formičiek. Vložte do vopred vyhriatej rúry na 190º C. zapekajte 20–25 min.
Upečené mäsové muffiny polejte salsou: ako prílohu použite ryžu.
Salsa: Na oleji opražte cesnak a čili-papriku, pokrájané na paličky. Pridajte ošúpané paradajky pokrájané na kocky, soľ, farebné korenie. Duste až do odparenia tekutiny.