Jahodové muffiny
150 g jahôd (jahodového kompótu), ¼ kg celozrnnej múky, 2, 5 ČL prášku do pečiva, 1 vajce, 100 g cukru, 80 ml rastlinného oleja, 120 g smotany, 150 cmaru, , Plnka:, 80 g jahôd, 1 PL smotany, 2 PL cukru, 70 g tvarohu
Ako na to:Jahody pokrájajte na drobné kúsky, vidličkou ich roztlačte na kašu. (ak používate kompót, nechajte ich dobre odkvapkať) Zmiešajte ich s múkou a práškom do pečiva.
Vyšľahajte vajce s cukrom, smotanou a cmarom a nakoniec pridajte olej. Do tejto zmesi vmiešajte postupne jablkovo-múkovú zmes. Dôkladne premiešajte, aby vznikla celistva masa.
Plnka: Jahody pokrájajte na kúsky, zmiešajte ich so smotanou, cukrom a tvarohom.
Polovicu cesta rozdeľte na dvanásť častí, ktoré natlačíte do misiek. Pridajte plnku a zalejte druhou polovicou cesta. Pečte cca 20 min.