Tvarohové bezlepkové šišky
½ kg jemného tvarohu, 300 g Promix Uni, 2-3 PL amarantovej múky, 1 ČL guarovej al. xantanovej múky (ak použijete Mantler, tak toto vynechajte), 2 PL práškového cukru, 1 ČL sódy bikarbóny, 3 vajcia, štipka soli
Ako na to:Všetko zmiešajte. Ak je masa veľmi lepkavá, pridajte ešte trochu múky. Nechajte 30 min. oddýchnuť. Potom vyvaľkajte cesto na hrúbku 1,5 cm a vykrojte pagáčiky s priemerom cca. 4 - 5 cm (vyjde vám asi 40 kusov). Pražte ich v oleji s vysokou hladinou do zlatista (do oleja ich hádžte vrchnou stranou dolu a keď vyplávajú na povrch a trochu sa napučia, obráťte ich).
Po vychladnutí šišky podávajte s ovocným džemom.