Sabdží
4-5 strúčikov cesnaku, 1 menšiu cibuľu, 1/2 stredne veľkého póru (bielu časť), 1-2 ČL paradajkový pretlak, cca 5 zemiakov, 2 šálky uvareného cíceru (nepovinná, ale skvelá súčasť), Korenie: čierne horčičné semienko, garam másala, koriander, džíra (rasca), zázvor (ďumbier), čili papričky (sušené alebo čerstvé) podľa chuti, , Tip: Surovinami v zátvorke môžte nahradiť korenie ak ich náhodou nezoženiete.
Ako na to:Na pár hodín namočte cícer a potom ho uvarte (môže byť aj z konzervy). Dajte uvariť zemiaky v šupke, nechajte ich vychladnúť a zbavte ich šupky.
Najprv na rozpálenom oleji opražte horčičné semienko a džíru (rascu). Keď to začne voňať, pridajte cesnak a nakrájané čili papričky (odvážni viac). Keď cesnak začne mať farbu slonovej kosti, pridajte aj cibuľu a nechajte ju zosklovatieť.
Potom pridajte ostatné koreniny (garam másala, zázvor) a paradajkový pretlak. Pomiešajte, pridajte zemiaky, pór, cícer, podlejte vodou, prikryte. Keď je pór zmäknutý (cca po 10 minútach), podávajte.
Rôzne verzie jedál:
- pridáte biely jogurt
- namiesto cíceru môžete dať podusiť šampiňóny, uvarenú fazuľu či hrášok
- na záver primiešate uvarenú ryžu