Rezy z margotiek
1 čokoládová margotka, 1 vanil. cukor, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 hrnček cukru múčka, 2 vajcia, 1 šľahačka tekutá, 2 lyžice oleja, asi pol hrnčeka mlieka
Krém: 1 tvaroh v papieri, 1 Hera, 15 dkg cukru múčka, 1 vanil. cukor, pol sáčku vanil. pudingu
Margotku nastrúhame, zmiešame s múkou, cukrom a práškom do pečiva. Potom vlejeme šľahačku, olej, vajíčka a miešame. Podľa potreby prilievame mlieko. Pečiem na 200 °C do zlatista.
Krém: Vyšľaháme heru s cukrom, pridáme tvaroh, ktorý pozvoľna všľaháme. Potom navrch posypeme pudingovým práškom a chvíľu šľaháme. Namažeme na buchtu a ozdobíme buď cukrárenskými perličkami alebo aj grankom.