Bravčové plátky s zeleninou

Potrebujeme:

800 g chudého bravčového mäsa, 1 menší karfiol, ¼ kg brokolice, soľ, mleté čierne korenie, rascu, vegetu, 1 ČL mletej červenej papriky, 1 ČL hladkej múky, tuk na vyprážanie, masox (alebo vývar)

Ako na to:

Mäso nakrájajte na rezne (okraje narežte), naklepte, osoľte a okoreňte. Z každej strany posypte mletou rascou, dlaňou ju pritlačte a rezne obaľte v múke. Vypražte na rozpálenom tuku z oboch strán. Vo výpeku speňte nadrobno posekanú cibuľku, pridajte papriku, hladkú múku a zalejte vývarom (masoxom). Chvíľku povarte a mäso vložte do omáčky.
Karfiol a brokolicu uvarte v vode, do ktorej pridajte vegetu. Nechajte odkvapkať a rozoberte na menšie ružičky. Mäso a zeleninu podávajte spolu s opečenými zemiakmi.

11.04.2006

Podobné recepty