Cestoviny s mušľovou omáčkou
400 g cestovín, , Omáčka:, ½ kg mušlí, 1 pochúťková smotana, 4 PL kyslej smotany, 4 žĺtky, 1 šálka bieleho vína, 4 paradajky, ½ zelenej papriky, ½ červenej papriky, zväzok jarnej cibuľky, 2 PL masla (alebo tuku), štipka šafránu, trocha vegety, ½ zväzku medovky, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Maslo rozpáľte na panvici, pridajte očistenú zeleninu nakrájanú na rezance a opražte do sklovita. Paradajky olúpte, zbavte jadierok a nakrájajte na kocky. Spolu s umytými mušľami pridajte k zelenine. Zalejte bielym vínom a sladkou smotanou a uvarte omáčku. Osoľte a pridajte korenie, šafrán a vegetu. Smotanu rozmiešajte so žĺtkami, mušľovú omáčku odstavte z ohňa a zahustite. Pozor, už ju nevarte.
Medovku preberte, posekajte a zamiešajte do omáčky. Cestovinu varte v osolenej vode podľa návodu, vyberte a nechajte dobre odkvapkať. Upravte na taniere, polejte omáčkou a podávajte.