Tiramisu s tvarohom
2 šálky espressa (silnej čiernej kávy), 1 citrón (najlepšie chemicky neošetrený), 3 balíky dlhých piškót, 5-6 PL práškového cukru, 2-3 PL koňaku, 1 smotana na šľahanie sladká, 3 kocky jemného tvarohu, nesladený kakaový prášok
Ako na to:Pripravte si espresso (silnú kávu) a nechajte vychladnúť. Do vychladnutej kávy primiešajte koňak. Piškóty namáčané v káve ukladajte do obdĺžníková sklennej misy tesne vedľa seba. Vymiešajte si tvaroh s cukrom a s citrónovou kôrou. Do krému pridávajte postupne dotuha vyšľahanú smotanu. Polovicu krému natrite na piškóty. Na vrstvu krému opäť uložte v káve namáčané piškóty a na ne natrite druhú polovicu krému. Tiramisu prikryte a dajte stuhnúť do chladničky cca na 4 hod.
Pred podávaním cez sitko husto posypte kakaovým práškom. Pokrájajte na väčšie kocky.