Cesnakové špagety s údeným mäsom
400 g špagiet, 200 g údeného mäsa, 1/2 g čerstvého (mrazeného) špenátu, 200 ml smotany na šľahanie, 5 PL oleja, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 feferónky, trocha strúhaného muškátového orieška, mleté biele (čierne) korenie, soľ
Ako na to:Čerstvý špenát očistite a krátko (1-2 min.) nechajte variť v osolenej vode. Zlejte a nechajte odkvapkať. Ak použijete mrazený, nechajte ho rozmraziť a krátko povarte v menšom množstve vody ( asi v 2 PL).
Údené mäso nakrájajte na asi 1 cm kocky. Špagety uvarte v osolenej vriacej vode. Feferónky prerežte, vyberte jadierka a nakrájajte nadrobno. Cesnak očistite a pretlačte.
V panvici zohrejte olej a nakrájané údené mäso v ňom z každej strany opečte. Vyberte z panvice a pridajte k nej feferónky, cesnak a teplotu znížte na minimum. Pridajte špenát a zohrejte.
Špagety zlejte, nechajte odkvapkať a ešte horúce premiešajte so špenátom. Ochuťte soľou, mletým korením a muškátovým orieškom. Premiešajte, zalejte smotanou a nechajte pôsobiť niekoľko min.
Podávajte na ohriatych tanieroch, posypané nastrúhaným syrom.