Tvarohovo - ovocná žemľovka
sendvič, mlieko, vajcia, tvaroh, marhuľový (jablkový alebo hruškový) kompót, vanilkový cukor, práškový cukor, hrozienka, maslo, tuk na vymastenie misy, soľ
Ako na to:Tvaroh zmiešajte s vanilkovým a práškovým cukrom (podľa chuti) a pridajte k nemu hrozienka. Kompót zlejte a nechajte odkvapkať. Do mlieka dajte štipku soli, celé vajcia a vymiešajte. Vymastite pekáč alebo misu z jenského skla. Nakrájaný sendvič po jednotlivých plátkoch namáčajte do mlieka a ukladajte na dno vymastenej misy. Na vrstvu sendvičov dajte polovicu tvarohu, opäť sendviče, druhú polovicu tvarohu, odkvapkané ovocie a zbytok sendviča. Vrstvy môžete podľa množstva a chuti meniť. Ak vám zvýšilo mlieko, vylejte ho do misy. Rozpustené maslo nalejte na vrchnú vrstvu a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry.