Zemiakové knedličky plnené mäsom
600 g zemiakov, 125 g škrobovej zemiakovej múčky (Solamylu), 2 vajcia, 40 g hrubej krupice, hrubá múka, údené mäso (škvarky), soľ
Ako na to:Uvarte v šupke zemiaky, vychladnuté olúpte a nastrúhajte. Pridajte škrobovú múčku, krupicu, osoľte, pridajte vajce a na doske s hrubou múkou spracujte cesto. Nenechávajte ho odležať, je nutné spracovať ho hneď. Z cesta urobte valec, rozkrojte na 3 diely a z každého dielu urobte 3 knedličky. Plňte ich na kocky nakrájaným údeným mäsom (škvarkami).
Knedličky varte 4 min., potom ich obráťte a varte ďalšie 4 min. Po vybraní z vody prepichnite vidličkou, aby z nich vyšla para. V mise ich pomastite, aby sa navzájom nepolepili.