Srbské rizoto
300 g ryže, 40 g údenej slaniny, 40 g oleja, 400 g bravčového pliecka, 20 g kečupu, 40 g tvrdého syra, čerstvá zelená paprika, mletá červená paprika, soľ
Ako na to:Vodu priveďte do varu, pridajte kocku hubového bujónu, nechajte ju úplne rozpustiť a vývar dajte bokom.
Kuracie prsia nakrájajte na kúsky, hlivu očistite a nakrájajte na kúsky. V hrnci na masle opečte nakrájané mäso, hlivu ustricovú, jemne nakrájanú cibuľku a zalejte bielym vínom. Zmes priveďte do varu, pridajte prepláchnutú ryžu, bazalku a tymián, soľ, korenie, vegetu a za stáleho miešania varte, až kým sa tekutina skoro nevyvarí.
Ryžu zalejte vývarom a duste za občasného miešania až kým ryža nie je mäkká. Podľa potreby dolievajte vývar. Pred koncom varu pridajte nastrúhaný syr. Ryža je uvarená asi za 40 min.