Zimná polievka

Potrebujeme:

2 stredne veľké strúčiky cesnaku, po 2 ks karotky, kvaky, zelery, zemiakov, 350 g tekvice, ¼ hlávky kapusty, 50 g masla, 2 l vody, soľ, korenie

Ako na to:

Očistite cesnak a jemne ho nasekajte; rovnako aj zelerovú vňať. Tekvicu olúpte, karotku, kvaku a zemiaky očistite a nakrájajte na malé kocky. Kapustu očistite a nakrájajte na malé prúžky.
Cesnak, zeler, karotku a kvaku poduste na 30g masle. Keď je zelenina mäkká (ale ešte bez farby), podlejte ju vodou, osoľte a hodinu varte na slabom ohni. Po hodine pridajte kapustu, tekvicu a zemiaky a varte ďalších 30 min.
Pripravte do polievkovej misy a doplňte zvyšným maslom a ešte horúcu podávajte.

16.02.2007

Podobné recepty