Hovädzie mäso na ihle
800 g hovädzej sviečkovej, 1 červená a 1 zelená paprika, 1 klinček, ½ ČL rasce, ½ ČL karí korenia, trocha hrubej soli, 1 strúčik cesnaku, 12 zrniek korenia, 1 PL olivového oleja, , Omáčka:, 750 g zrelých paradajok, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, ½ pohára olivového oleja, šťava z 1 citróna, soľ, korenie
Ako na to:Papriku umyte, osušte, odstráňte zrniečka a nakrájajte na rovnaké kúsky. Strúčik cesnaku očistite a rozotrite so soľou. Rascu, klinček a korenie dajte do mažiara a roztlčte. Pomaly prilievajte olej, až vznikne pasta. Potom primiešajte karí.
Mäso narežte na väčšie plátky a potrite pripravenou pastou. Napichnite ich na ihly striedavo s paprikami.
Omáčka: Cibuľu očistite a posekajte, paradajky sparte, olúpte a zbavte zrniečok. Cibuľu, paradajky a očistený cesnak dajte d mixéra. Pridajte citrónovú šťavu a olej. Mixujte, kým nevznikne pyré. Ochuťte a nechajte 5 minút variť.
Ihly grilujte pri vysokej teplote, najlepšie na drevenom uhlí alebo v grile. Podávajte horúce, zaliate omáčkou.