Teľacie rolky
6 tenkých teľacích rezňov, 40 g masla, 24 malých cibuliek, , 2 veľké cibule, petržlenová vňať, šalvia, majoránka, tymian, 3 paradajky, 1 pohár suchého vína, 1 šálka vývaru, 1 pohár madeiry, 1 PL hrubej múky, , Plnka:, 250 g mletého mäsa, 150 g posekaného teľacieho mäsa, 1 šálka strúhanky, 0, 5 dcl mlieka, 2 šalotky, 2 zelené cibuľové vňate, posekaná petržlenová vňať, tymian, 1 vajce, soľ, korenie, 2 PL masla, 1 ČL cukru
Ako na to:Plnka: Mleté mäso s posekanou teľacinou, strúhankou namočenou v mlieku, šalotkou, cibuľovou vňaťou (všetko jemne nakrájané) zmiešajte, pridajte tymian, petržlenovú vňať, soľ a korenie. Plnku spojte rozšľahaným vajcom. Rezne potrite pripravenou zmesou, pevne zrolujte a zaviažte.
Na rozpustenom masle opražte zo všetkých strán 2 veľké rozkrájané cibule do zlatista. Pridajte rolky, petržlenovú vňať, šalviu, majoránku, tymian a roztlačené paradajky a duste 10 min. Zalejte bielym vínom a vývarom, ochuťte, prikryte a pomaly varte.
Malé cibuľky ošúpte a varte v troške vody, do ktorej ste pridali lyžicu masla a cukor. Varte tak dlho, až skaramelizujú. Mäsové rolky podávajte obložené týmito cibuľkami.
Omáčku preceďte, na slabom ohni rozmiešajte s madeirou a zahustite múkou. Rolky prelejte touto omáčkou a môžete podávať.