Osso Bucco so šampiňónmi
4 porcie teľacieho stehna, po 2 cibule, šalotky, karotky, 4 čerstvé paradajky, 200 g šampiňónov, 3 PL oleja, 30 g masla, 2 PL paradajkového pretlaku, 2 PL múky, ¼ l suchého vína, 1/8 l vývaru (alebo vody), celý cesnak, petržlenová vňať, šalvia, majoránka, tymian, soľ, korenie, , Príloha: špagety
Ako na to:Cibuľu, šalotku a karotku očistite a nasekajte, paradajky sparte a olúpte. Rozkrájajte na štvrťky a odstráňte zrniečka. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky.
V hrnci rozpustite olej a maslo, vložte doň teľacie mäso a obracajte ho, až je dobre upečené. Potom pridajte nakrájanú zeleninu. Zmiernite oheň a 4-5 min. duste. Pridajte paradajky, paradajkový pretlak a šampiňóny. Posypte múkou, osoľte a okoreňte. Zalejte bielym vínom a vývarom (vodou). Umyte celý cesnak a s bylinkami vložte do hrnca. Prikryte pokrievkou a pomaly hodinu varte.
Pred koncom varenia si pripravte v osolenej vode špagety.
Na dno taniera položte špagety, na ne navrstvite teľacinu a zalejte šťavou, z ktorej vyberte korenie a cesnak.