Rozmarínový králik

Potrebujeme:

1 králičí chrbát a stehná, 1 plát vnútorného sadla, 6 tenkých plátkov anglickej slaniny, 1 zväzok rozmarínu, 60 g masla, 2 lyžice oleja, 200 g údeného bôčika, 200 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 pohár suchého bieleho vína, nasekaná petržlenová vňať, soľ, korenie

Ako na to:

Plát vnútorného sadla vložte na 5 min. do studenej vody, potom ho opláchnite a osušte.; narežte na 6 kusov. Chrbát a stehná z králika rozdeľte na pekných kúskov, osoľte a okoreňte. Každý kúsok oviňte tenkým plátkom slaniny, pod ktorú zasuňte 1 stonku rozmarínu. celé potom zaviňte do kúskov vnútorného sadla.
Maslo a olej rozohrejte v rajnici a vložte do nich kúsky mäsa. Pridajte na malé kúsky nakrájaný bôčik a očistenú cibuľu. Na malom ohni pečte zo všetkých strán. Keď dostane mäso peknú farbu, pridajte rozdrvený cesnak s bielym vínom a 0,5 pohára teplej vody. Ešte raz dochuťte a pomaly varte. Pred podávaním položte mäso na podnos s cibuľkami a bôčikom. Podávajte teplé
Výpek z rajnice povarte s trochou vody a touto šťavou mäso prelejte. Ozdobte petržlenovou vňaťou.

11.03.2007

Podobné recepty